top of page

MILJØ OG KLIMA.

Fjellskolens bud på en bærekraftig friluftsliv kurs og tur arrangør.

Som de fleste friluftslivs entusiaster så er jeg bekymret for klimaet. Når man er ute i den norske natur, er det ikke vanskelig Å se at der skjer klima endringer for øynene av os, og dessverre er friluftsliv en resurs krevende fritids aktivitet, der vi ofte bruker mye bil til transport og mye teknisk utstyr. Det betyder ikke at vi må stoppe med at drive med friluftsliv, men som med mye annet må også det gjøres med omtanke!

Der for har jeg også valgt at legge alle ture så der kan brukes offentlig transport til turen og hvis det i noen tilfelle ikke er muligt vil felles transport bli arrangeret. Jeg vil hjelpe alle deltaker med det utstyr de trenger, så ingen kjøper unødig utstyr som ikke trenges. 
Fjellskolen donere 5% av omsetningen sin til planting af treer for at klimakompensere, det svare ca til dobbelt så mye som der skal til for å bli klimanøytral. 
50% er i Norge, gjennom "Trefadder". Les mere her: https://trefadder.no/

50% er gi vi til "Trees for the future" som planter treer og hjelper lokal befolkninger med ved å lære de hvordan de driver bærekraftig landbruk der de bor og som de selv kan leve av. Les mere her: https://trees.org/why-trees/


Et tydelig tegn på klimaendringene i Norge er at is breene smelter. 
Jeg har set dette med mine egne øyne, blant på Folge Fonna der jeg har guidet bre og kajakk ture de siste 5 år. Under ser de 4 bilder av den vakre Møsevassbre første tok jeg i 2017 2. i 2018 3. i 2020 og 4. i 2021. Man trenger ikke og være forsker for å se at breene smelter

Klima og miljø: Welcome
bottom of page