top of page
Offpist teknik kurs: About
DSC09510.jpg

Offpist tenikkurs 

Det er gøy å være flink på ski og øker sikkerhet

Den enkleste måten (og gøyeste) og mest energisparende måten når du kjører på ski, særlig i løssnøen, får du ved å forbedre teknikken din. Du kjenner sikkert følelsen av melkesyre i beina på de gode pudderdagene, og kanskje skulle du ønske at du kunne kjøre hele dagen uten å bli sliten? Bli med på kurs og få mer ut av pudderdagene 

 

Er det på tide å finpusse skiteknikken din? Mange i Norge tror at «de er født med ski på beina», men som i alle andre idretter, trenger man også på ski, en trener som kan lære en de riktige teknikkene for å blir bedre. Selv Aksel Lund Svindal hadde en trener!.  

 

Det er gøy å øve på skiteknikk, det åpner nye muligheter i fjellet og det gir en ny dimensjon til det å kjøre på ski. Mange som kjører offpist og går toppturer tar skredkurs for å kunne gjøre gode vurderinger og ivareta sikkerheten utenfor løypene, men veldig få lærer seg god skiteknikk. Det er når man går på trynet at de fleste skader skjer. Blir man bedre på ski, er risikoen for å falle og skade seg mye mindre. Dette er en god grunn til å bli bedre på ski. Kanskje har du også opplevd å bli fort sliten i beina på pudderdager eller på vei ned når du er på topptur. Ofte er dette på grunn av dårlig teknikk og feil posisjon, og man bruker dermed mye unødvendig energi på å kjøre 

 

  

Kurset forgår som i utgang punkt i Voss resort, men kan på forespørsels gjøres i andre skisentre.   

På kurs kjører vi både i løypene hvor det er beste å øve teknikk og utenfor løypene hvor vi tester det vi har lært i det fantastiske terreng som Voss resort har å tilby.  

Før kurs vil det være et webinar hvor vi kan bli litt kjent med hverandre, forventningsavklaring, snakke om hvilken erfaring alle har fra før og gå gjennom litt teori rundt skiteknikk, som man har mulighet for å teste før kurset. Det vil også være mulighet for at stille spørsmål man skulle ha om kurset, utstyr eller annet.    

På kurset vil vi ha fokus på:  

  • Posisjon   

  • Balanse   

  • Bruk av staver  

  • Å kjøre etter terreng og snøforhold   

  • Lære å kjøre kort sving, hoppsving og store carvingsvinger  

  • Hva man kan jobbe videre med etter kurset for å kunne fortsette utviklingen  

  

Det er maks 6 pers på kurset per instruktør. Dette gjør jeg for å kunne gi gode og individuelle tilbakemeldinger til alle som er med.   

Kurset går over 2 dager. Begge dage sluttes med videoanalyse av skiteknikk.

Påmelding eller spørsmål sendes til: r.normann90@gmail.com

Pris for kurs 3000 nok per person 

Man står selv for overnatning, heiskort og skiutstyr. 

bottom of page