top of page
DSC09526.jpg
DSC02945.jpg
DSC09352.jpg
DSC09311.jpg
DSC09295.jpg
DSC09347.jpg
DSC09459.jpg

TOPPTUR VIDEREGÅENDE KURS

Bli tryggere og få mest muligt ut av turen

Dette kurset er for deg som ønsker og ta topp turene dine til det neste nivå. På kurset kommer vi rundt de viktigste temaer for at få mest ut av topp turen. 

Første helg er heis baseret ski kjøring i Voss resort. Der ski teknik er i fokus, her vil mye af tiden bli brukt i løjperne, da det er mye letter og lære seg den riktige teknikken i løypen og med mengde trening. Men vi skal selvsagt også teste teknikken i noe af det fantastiske offpist terreng man finner i Voss resort. 

God teknik er viktig av flere grunne:

  • Det er gøy at bli flinkere på ski

  • Det er trygger da man tryner mindre og derfor skader seg mindre.

  • Det er en enkleste måte å spare energi når man er på ski, har man god teknik bruker man lite energi på å kjøre ned. 

Vi kommer også til å snakke om kjøre mønstre, sikkerhet, vurdering av terreng oven fra og veivalg i offpist. 

I anden helg går vi topptur rundt Voss, akkurat hvor bestemmes etter vær og forhold. Denne helg er tur planlegning, utførelse, sikkerhet, vurdering av terreng og snø i forhold til skred i fokus. Alle på kurset vil være en del af turplanlegningen, som skal planlegges før kurset og som vi da gjennom går på kurset. 

Tredje helg er en lang helg fra torsdag kveld til søndag. Her skal vi gå Vossa Høgruta, det er en 3 dagers hytte til hytte topp tur. Turen starter i Voss sentrum og slutter i Myrkdalen, der vi tager bussen tilbake til Voss. Turen kan let justeres til nivå og forhold, da der både finnes brette og fine trygge linje på hele turen. Underveis overnatter vi på to forskjellige DNT hytter. På turen er der fokus på å kose seg, kjøre mest muligt i bra snø og bruke det vi har lært de to første helge. 

Der kommer snart mer info og pris her, ta endelig kontakt om du har spørgsmål!

Jeg har ikke planlagt noen av dette kurs i år, er man i gruppe på min. 3 personer kan jeg sætte det op. 

Topp turs opptimering: About
bottom of page